Despre moștenire generațională și reorientare în carieră S1E05

Apr 19, 2022 | NEXTprenor

Ce faci atunci când saturația profesionala îți creează frustrare și discomfort? Cum trebuie privită reorientarea în carieră, pentru ca ea sa ne producă satisfacție, împlinire, dar și succes? Despre acestea, dar și despre importanța moștenirii generaționale aflăm de la Patrick Ciorcilă.

Despre moștenire generațională și reorientare în carieră S1E05

by #EuGândesc | NEXTprenor

În episodul de azi aflăm de la Ioana Erdei și invitatul ei, Partick Ciorcilă, despre importanța conceptului de mostenire generationala și cum să valorificăm fiecare etapă a vieții, inclusiv cele convențional percepute ca fiind negative, precum renunțarea și abandonul. Află de la Patrick cum trebuie privită o reorientare in cariera pentru ca tu să te bucuri de un succes deplin!

Patrick Ciorcilă, fondatorul turneului de tenis Transylvania OPEN, nu este străin lumii sportului. De fapt, el și-a trăit tinerețea și o mare parte din viață pe terenul de zgură. Cochetând cu sportul de la vârsta de 4 ani, participând la turnee internaționale de la 7 ani și avansând într-un ritm promițător în lumea tenisului, Patrick a trăit o copilărie aparte, plină de succese. Prezentul însă nu se lasă mai prejos și anunță mari realizări, de această dată nu în tenis, ci în antreprenoriat!

mostenire generationala reorientare in cariera

Viața i-a ridicat mingea la fileu

Această reorientare in cariera, anume trecerea de la profesia de sportiv la cea de antreprenor, a fost facilitată de conexiunile pe care le-a format de-a lungul vieții prin activitatea desfășurată. Ambiția de a se implica în afacerea familiei și de a lua în mâinile sale un business, la doar 18 ani, a fost, însă, o inițiativă proprie în lipsa căreia e posibil ca astăzi să nu fi auzit de Patrick, antreprenorul. În viziunea sa, acest demers profesional a fost unul treptat, care nu poate fi comparat cu nimic, nici chiar cu experiența dobândită în cadrul facultății.

”Dacă tu nu o faci, poți să ai toate resursele din lume că nu o să se întâmple nimic.”

Patrick Ciorcilă

Acest spirit inovativ și curajos a dar naștere, în anul 2018, la Sport’s Festival. Episodul doi al podcast-ului NEXTprenor ne învață cum să atragem investitori; ce facem însă când ne găsesc ei pe noi? În cazul lui Patrick, au fost două elemente care au făcut ca partenerii să apară precum albinele la flori:

  • Experiența / background-ul: cum mă poate ajuta experiența anterioară?
  • Alegerea unui domeniu de nișă: este domeniul meu deja supra-exploatat?

Cum ne raportăm la o reorientare in cariera?

Odată cu apropierea vârstei de 18 ani, Patrick a simțit ceea ce mulți dintre noi simțim poate la 20, 30, chiar și 40 de ani,  și anume saturație. Această stare, împreună cu alți factori de ordin medical, emoțional și relațional, l-au motivat să facă alegerea de a pune stop carierei în tenis. Însă această decizie nu a fost doar un punct de oprire, ci și unul de start, deoarece a determinat începutul unei cariere de antreprenor. Momentele de cumpănă, episoadele de frustrare, rutina și dezamăgirea profesională sunt elemente la care noi, ca oameni, suntem predispuși.

Pentru un exemplu de AȘA DA și pentru a afla cum putem să întoarcem spre beneficiul nostru o reorientare in cariera, urmărește episodul de azi și află cum a depășit Patrick această perioadă, dar și cum și-a găsit drumul în antreprenoriat.

”Asumarea provocării a fost cea mai buna decizie.”

Patrick Ciorcilă

Mostenire generationala

„Pasiunea pentru business se moștenește, precum se moștenește pasiunea pentru sport.”

Patrick Ciorcilă

Știai că, pasiunea se poate moșteni? Dar calitățile? În viziunea lui Patrick, acestea sunt toate elemente ce pot fi “împrumutate” de la părinți. Ce face diferența între pasiune și calități? Faptul că aceasta din urmă se exersează, sau, în caz contrar, se atrofiază. Este la latitudinea noastră dacă alegem să cultivăm, ori să astupăm calitățile moștenite genetic.

Ce alegi TU să faci? Urmărește în continuare emisiunea NEXTprenor pentru a avansa chiar azi demersul carierei tale antreprenoriale!

IOANA ERDEI

IOANA ERDEI

Gazda Emisiunii

PATRICK CIORCILĂ

PATRICK CIORCILĂ

Invitat

Episoade Anterioare

Cum devii un antreprenor de succes S1E07

Cum devii un antreprenor de succes S1E07

Cum identificăm și, mai important, cum devenim un antreprenor de succes? Cum asigurăm reușita afacerii noastre și cum depăsim obstacolele de ordin emoțional ce pot fi întâmpinate pe parcurs? Dan Isai a dezvoltat, de-a lungul unui deceniu, o afacere sănătoasă – la propriu și la figurat – iar azi ne învață pe noi cum să facem același lucru!

De ce să învăț contabilitate și economie? S1E04

De ce să învăț contabilitate și economie? S1E04

Care sunt cele mai importante noțiuni de contabilitate și economie pe care trebuie să le cunoască un antreprenor? Cum arată o relație stat-contribuabil sănătoasă și de ce trebuie să îmi plătesc taxele? Este contabilul o necesitate sau un moft? Află răspunsul la aceste întrebări de la Dragoș Doroș, expert în taxe și fiscalitate.