EuGandesc
EuGandesc
Cum obții finanțare de la un Business Angel? S1E02
Loading
/
Cum obții finanțare de la un Business Angel? S1E02

mart. 29, 2022 | NEXTprenor

Tune in pentru a afla ce inseamna cariera de antreprenor. Dragos Anastasiu, antreprenor in serie, ne povesteste despre parcursul sau in acest domeniu si ofera sfaturi tinerilor.

Cum obții finanțare de la un Business Angel? S1E02

cu #EuGândesc | NEXTprenor

În episodul de azi, gazda emisiunii noastre, Ioana Erdei, alături de invitatul Matei Dumitrescu, definesc conceptul de business angels și dezvăluie cum să atragi atenția unui investitor.

business angel cum obtii finantare

Cine sunt acești business angels?

E dificil să te faci remarcat atunci când ești la început de drum. E dificil să-ți lansezi conceptul pe piață atunci când ești mic iar instituțiile financiare mari nu te iau în seamă. În mijlocul unor astfel de circumstanțe apare un business angel, un investitor care, prin oferirea de resurse financiare și informaționale, te sprijină pe tine și afacerea ta.

Cum găsim un astfel de investitor?

Pentru a beneficia de aportul unui investitor trebuie să știi unde să îi găsești. Matei atrage atenția asupra faptului că există două mari categori:

  • UȘOR IDENTIFICABILI: investitori care se prezintă pieței și care doresc să se facă cunoscuți
  • IDENTIFICABILI PRIN ORGANIZAȚII: investitori care nu ies în față pot fi identificați prin organizațiile din care ei fac parte

Ce urmărește un business angel de la antreprenori?

  • Experiență în domeniul de lucru sau în afaceri
  • O perspectivă ațintită asupra clientului și a nevoilor sale

Tot pentru a atrage atenția unui investitor trebuie să ținem cont de antiteza dintre risc și precauție. Matei amintește că, deși nu s-au observat diferențe majore între antreprenorii de 18 și cei de 50 de ani, există anumite particularități ale acestor două segmente de vârstă, iar noi trebuie să avem în vedere distincția mai sus menționată atunci când apelăm la un business angel.

Se știe despre business angels că investesc în tehnologie, în risc și în inovație. Află din episodul de azi care e diferența între o afacere în domeniul tehnologiei și una tech-enabled, dar și cum poți încorpora acest aspect tehnologic în afacerea ta, indiferent de obiectul de activitate.

”Când vorbim în general de educație, nu vorbim doar de start-up-uri pe care le vedem în filme, super tehnologice, care inventează noi motoare pentru rachetele care pleacă pe Marte […] ne trebuie servicii, IMM-uri, să aibă profitabilitate, angajați și să fie sustenabili.”

Matei Dumitrescu

Ce lipsește sistemului educațional pentru a asigura astfel de viitori antreprenori?

  • Personal instruit teoretic, dar și cu experiență practică
  • Interes și curiozitate, implicare activă

Observăm așadar că este o problemă bilaterală. Iar dacă în episodul trecut am aflat ce putem face atunci când școala nu își îndeplinește rolul de formare, în episodul de azi aflăm ce putem face noi pentru educația noastră antreprenorială.

”Nu poți doar să ai o idee și să ceri de la cineva bani, sa te joci cu banii, trebuie să vrei să fii pregătit și să te implici.”

Matei Dumitrescu

  • Documentează-te! Protifă de Youtube, Google, platformele de podcast și informează-te!
  • Învață practic! înscrie-te într-un accelerator de business și cunoaște acești investitori de tip business angel!

Fii activ! Implică-te în mediul antreprenorial, citește și asigură-te că ești mereu la curent cu trendurile și expectanțele domeniului.

Identifică:

  1. Lucrurile care îți plac;
  2. Lucrurile care se caută;
  3. Lucrurile la care te pricepi.

Găsește intersecția trendurilor din antreprenoriat cu aceste trei elemente și pregătește-te! În antreprenoriat nu este niciodată prea devreme să te documentezi, să aflii, așa că, dacă te pasionează antreprenoriatul, începe chiar de azi să pregătești pentru carieră!

Ioana Erdei

Ioana Erdei

Gazda Emisiunii

Matei Dumitrescu

Matei Dumitrescu

Invitat

Episoade Anterioare