Ai talent și o idee bună, dar nu ști cum să le îmbini? Află de la Andreea Cremenițchi cum să îți conturezi propria afacere în industria artelor plastice.
Tips and tricks pentru o afacere cu produse handmade S1E10
Episodul 10 ne aduce ca invitat pe Andreea Cremenițchi, studentă la arhitectură și posesoare a brandului Prints by Cremi, afacere cu produse handmade digitalizate. Cum a incorporat ea arta in antreprenoriat, cum a luat naștere această idée unică și cum a ajuns să numere cifrele de azi, află direct de la ea în cel mai nou episode NEXTprenor.
Pasiunea, catalizatorul unei afaceri de produse handmade
Andreei i-a plăcut de mică să deseneze. Ea susține că nu a excelat de la vârste fragede, contrar testimonialelor celor mai mari artiști și antreprenori ai industriilor creative. Ce a diferențiat-o și a ajutat-o să ajungă în punctual acesta a fost pasiunea. O pasiune care mută munții, care sparge ziduri, o pasiune care nu dă înapoi, ci continuă să zidească. Asta a făcut Andreea, a ”zidit” prin cursuri și experimentarea diferitor nișe, până când, într-o bună zi, pe când se afla încă la liceu, acel moment de AHA a sosit, și a luat forma arhitecturii.
Alegeri și decizii
”N-am nimic de pierdut, hai să încerc.”
Andreea Cremenițchi
Drumul Andreei, deși intersectat de acel moment de revelație profesională, nu a însemnat o ascensiune fără obstacole. Iar uneori obstacole pot fi întâlnite chiar și în ceea ce privește deciziile noastre. Cum ști ce carieră să urmezi? Cum ști ce decizie să iei? În privința Andreei, decizia a fost pecetluită de un sentiment, sau mai degraba lipsa acestuia, anume apartenența. Alegere ei a fost făcută prin eliminare, deoarece niciuna dintre celelalte opțiuni viabile nu îî ofereau acel sentiment de regăsire. Iar mai departe, deznodămândul este unul fericit, Andreea declarându-se împlinită și bucuroasă de ceea ce face.
Din pasiune și talent: cum transpui arta in antreprenoriat?
Andreea nu a avut oameni, mentori sau profesori care să o îndrume în acest proces. Nu știa ”cu ce se mănâncă” domeniul, nu avea experiențe similare în jur din care să fi învățat și cu siguranță nu avea un podcast precum NEXTprenor la îndemână din care să își culeagă informații și sfaturi. A avut însă pasiune și dorință să implementeze o afacere. Iar aceste două elemente au fost suficiente pentru a debuta această afacere de produse handmade digitalizate.
Social Media – aliat sau inamic?
E foarte important să ne amintim cuvintele Andreei – fenomenele pe care le trăim în zilele noastre și facilitățile de care dispunem ca promovare a afacerii nu au fost niciodată mai multiple, iar diseminarea informației nu a fost niciodată mai ușoară. Acest lucru, pentru o afacere cu produse handmade, este pe cât de benefic pe atât de complicat. Este nevoie să privim cu insistență aspectul unicității, deoarece pentru a face față competiției, este necesar să ne asigurăm că afacerea noastră este remarcată mai mult decât suficient în mediul online.
Cum beneficiezi la maxim de Social Media?
Ce putem învăța și lua drept exemplu de bune practici de la Andreea este determinarea acesteia. După cum vă amintim des aici la NEXTprenor, succesul stă în mâinile voastre. Este, așadar, de datoria fiecărui tânăr cu aspirații antreprenoriale, să întrețină eforturile necesare pentru bunăstarea și continua dezvoltare a afacerii sale. Andreea a înțeles lucrul asta și a făcut ce a știut pentru a-și promova afacerea: a contactat prin email multipli influenceri. Am discutat în episodul trei cum apelăm și cum realizăm o colaborare de succes cu influencerii, iar în episodul de azi vedem cum o astfel de colaborare i-a adus Andreei recunoaștere și popularitate.
Există o rețetă perfectă pentru time management?
Din păcate, ea nu există. Și chiar dacă ar exista, ea nu poate garanta succesul tuturor, deoarece stilul de viață și personalitate ne modelează fiecăruia un tipar de muncă. Care a fost acesta în cazul Andreei, te întrebi? Iată câteva dintre măsurile luate de aceasta pentru a îmbina studenția și antreprenoriatul:
- A știut când și dacă să pună pauză;
- Blocarea timpului pentru realizarea task-urilor;
- Condiționarea comenzilor.
Cel mai important însă, Andreea continuă să încerce noi ”rețete” în descoperirea acelui punct de perfecțiune în workflow.
”Mereu se poate mai bine.”
Andreea Cremenițchi
Auzim des, dar așa este. Iar Andreea ne amintește acest lucru. Ce alte sfaturi mai are Andreea pentru următoarea generație de antreprenori?
- ÎNCEARCĂ. 100% încearcă, chiar dacă nu deții 100% controlul.
- CUNOAȘTE. Cunoaște-ți domeniul, nișa și cercetează aria în care dorești să activezi.
”Da, vor fi greutăți, nu vă descurajați. Încercați!”
Genessa Câmpean
Gazda Emisiunii
Andreea Cremenițchi
Invitat
Episoade Anterioare
Cum ne ocupăm de managementul unei afaceri în studenție?
Dorești să începi o afacere, dar simți că viața de student pune stop ambițiilor tale antreprenoriale? Dănuț Renata ne povestește cum este posibil să îmbini cu succes două ambiții, atât cea profesională cât și cea antreprenorială.
Cum asigurăm o dezvoltare antreprenoriala constantă SIE14
Ești curios ce sfaturi au pentru tine antreprenorii tineri și de succes? Află de la Andreas Bălan, antreprenor de la 18 ani, de ce este importanta o dezvoltare antreprenoriala constanta și cum să îți depașești condiția și să atingi stelele și luna.