EuGandesc
EuGandesc
Despre brutărie si cofetărie, cu antreprenorii zilei de mâine S1E12
Loading
/
Despre brutărie si cofetărie, cu antreprenorii zilei de mâine S1E12

iun. 7, 2022 | NEXTprenor

Îți dorești o carieră în brutarie și cofetărie? Vrei să începi o afacere în aceste domenii, însă nu știi de unde să începi? Lasă-te inspirat de povestea elevilor de la scoala Bakey School, prima instituție cu sistem dual din industria artelor dulci.

Despre brutărie si cofetărie, cu antreprenorii zilei de mâine S1E12

by #EuGândesc | NEXTprenor

În episodul de azi ne continuăm aventura în culisele școlii de brutarie si cofetarie BakerySchool. Andrei Dicher alături de invitații săi, Eunice Diaconu și Mihai Stoica, discută despre cum să ne atingem cele mai inalte ambiții cu ajutorul unor cursuri de formare profesională.

brutarie si cofetarie cursuri de formare profesionala

Ce motivează o carieră în brutarie si cofetarie?

Dorința de realizare este, atât în cazul Euniciei cât și pentru Mihai, susținută de o puternică dedicare profesiei, excelenței, învătatului și dezvoltării personale, dar și profesionale.

”Dezvoltarea personală și profesională nu se oprește nicioata.”

Eunice Diaconu

Importanța perspectivei de viitor:

Laurence J. Peter, renumit educator Canadian spunea că ”Dacă nu știi încotro mergi, probabil vei ajunge în altă parte”. Este foarte important, așadar, să avem o perspectivă în ceea ce privește viitorul nostrum și al afacerii noastre.  Pentru Mihai, idealul antreprenorial ia forma unei brutării în satul său natal, o brutărie în care cultura organizațională se bazează pe muncă, iar pentru împlinirea acestui vis, el este dispus să prpeia rolul de lider – abilitate necesară unui antreprenor – în propria afacere. Eunice ne-a mărturisit dorința de a înființa în comuna ei o întreprindere familial care să poarte visul ei – dar și al mamei ei – peste generații. Pentru că au înțeles necesitatea unei imagini de ansamblu, Mihai și Eunice, alături de alți 22 de elevi, au ales să se devolte prin intermediul acestor cursuri de formare profesionala oferite de Balery School.

Făină, ouă, zahar și… suflet?

Se spune că dacă pui suflet în mâncare, este imposibil ca aceasta să nu uimească fiecare participant la masă. Iar lucrul acesta se realizează cel mai ușor prin indentificarea acelor senimente pe care activitatea produsă le stârnește. Atunci când frământă alatual pentru franzela franțuzează, Mihai își amintește de vizitele la bunici, când era întâmpinat de aceștia cu bunătăți din belsug. Atunci când combină ingredinetele și privește blatul crescând în cuptor, Eunice își amintește de mama ei și de învătăturile despre bucate primite de la aceasta.

Care este regula de aur în bucătărie?

  1. Respectă rețeta și produsele de la cap la coadă;
  2. Pune suflet și dragoste în tot ceea ce faci.

Cum descoperi o pasiune?

În episodul 11 am aflat că pasiunea pentru brutarie si cofetarie se poate manifesta încă din tinerețe. Aflăm astăzi că aceasta se poate descoperi și cultiva prin încercare. Invitații noștri și-au descoperit afinitatea pentru brutarie si cofetarie atunci când au descoperit BakerySchool, instituție care a dat aripi viselor acestora de a devenii mari antreprenori și maieștrii ai artelor dulci.

Scara către succes:

Obținerea unei diploma reprezintă primul pas către împlinirea profesională. Pentru a întâlni acest prim prag, Eunice și Mihai se asigură că zilnic:

  • Exersează;
  • Sunt concentrați pe munca depusă;
  • Nu se dau bătuți;
  • Respectă regulile.

La finalul episodului, Eunice și Mihai ne îndeamnă să ne urmăm visul, să nu ne dăm bătuți și să continuăm să luptăm pentru ceea ce vrem. Cu acest gând vă lăsăm și noi și vă invităm să descoperiți mai multe resurse educaționale pe www.eugandesc.ro

 

Andrei Dicher

Andrei Dicher

Gazda Emisiunii

Eunice Diaconu

Eunice Diaconu

Invitat

Mihai Stoica

Mihai Stoica

Invitat

Episoade Anterioare