<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: alt in <b>/home/eugandes/domains/eugandesc.ro/public_html/wp-content/plugins/seriously-simple-podcasting/templates/players/castos-player.php</b> on line <b>30</b><br />
EuGandesc
EuGandesc
De la pasiune la acțiune: cum construiești o carieră de cofetar S1E11
Loading
/
De la pasiune la acțiune: cum construiești o carieră de cofetar S1E11

mai 31, 2022 | NEXTprenor

Află de la studenții școlii de patiserie și cofetărie Bakery School cum să clădești bazele unei cariere de cofetar și care sunt pașii de urmat în vederea asigurării succesului.

De la pasiune la acțiune: cum construiești o carieră de cofetar S1E11

by #EuGândesc | NEXTprenor

În episodul de azi Andrei Dicher alături de invitatele sale, Neagu Cătălina și Stoican Mădălina, discută despre cariera de cofetar și ce implică aceasta. Cele două eleve știu cel mai bine cu ce se mănâncă acest domeniu, deoarece deși sunt abia în clasa a 10-a, ele urmează cursurile Bakery School, prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie și ciocolaterie.

cariera de cofetar cofetarie sau patiserie

De ce să investești către o carieră de cofetar?

Dacă te pasionează artele culinare, în special cele dulci, vei afla că de la o pasiune la acțiune e un pas mare. Și nu e mereu ușor. De ce să înaintezi demersul tău profesional prin cursuri, lectii sau pregătire/instruire? Cătălina și Mădălina ne oferă un răspuns amplu: pentru propria dezvoltare personală și profesională, dar și pentru a putea ajunge ceea ce ți-ai dorit toată viața. Astfel, până și cele mai mari dorințe, precum deschiderea unui laborator propriu sau stabilirea unui mediu de lucru propice dezvoltării, pot fi realizate.

Există o vorbă care spune că dragostea trece prin stomac. Nu e de mirare atunci că, de multe ori, gătitul reprezintă, pentru mulți dintre noi, o activitate terapeutică, care ne duce cu gândul la ceva frumos ori la oameni dragi. Pentru invitatele noastre acest sentiment nu este unul străin. Pentru Mădălina, tortul mousse de trei ciocolate este un astfel de desert-amintire, care îi stârnește mereu emoție deoarece îî amintește de bunica ei și cum aceasta obișnuia să o învețe trucuri și ponturi în bucătărie. Profesorii sunt, de asemenea, indivizi care pot stârni astfel de aprecieri față de munca realizată. Ce anume te motivează pe tine să faci ceea ce-ți place? Care sunt sentimentele trezite de munca depusă?

”Când faci cu pasiune și cu încredere tot ceea ce faci, nu cred că această meserie te epuizează.”

Neagu Cătălina

Cum începe o cariera de cofetar?

Când vorbim despre meserii, e uneori dificil să identificăm punctul de start. Am putea spune despre Cătălina și Mădălina că punctul lor de pornire a fost clasa a 9-a, când au început cursurile la Bakery School. Dar să fii fost oare acesta, cu adevărat, începutul? Pentru Cătălina, dorința s-a manifestat de mică. Văzând la mama și la bunica ei arta cofetăriei în acțiune, ea și-a dorit să facă același lucru și să devină un cofetar iscusit. În alte cazuri, precum cel al Mădălinei, punctul de plecare a fost clar și sigur. În clasa a 8-a, când a venit la Bakery School, dorindu-și să găsească o clasă de cofetărie și patiserie, Mădălina a știut că acesta este locul ei. Nu a mai stat pe gânduri și a dat start-ul acestei frumoase aventuri în lumea gustărilor artizanale. Avem, așadar, exemple a două începuturi, cât se poate de distincte. Indiferent de care este modul prin care acel moment de AHA te găsește, ori de felul în care debutul tău profesional se prezintă, amintește-ți că acesta nu îți determină nici succesul, nici lipsa lui – reușita în cariera de cofetar este la latitudinea ta, iar ea se asigură prin investirea și alocarea resurselor necesare.

”Sunt foarte multe moment dificile în bucătărie, dar cu mult calm si răbdare se rezolvă.”

Neagu Cătălina

Care sunt cei mai importanți ”pași” de urmat pentru o afacere în cofetarie si patiserie?

  • Învață;
  • Practică;
  • Ai răbdare – cu tine și cu procesul;
  • Iubește ceea ce faci;
  • Implică-te.

Nu în ultimul rând, dacă îți este accesibil lucrul acesta, caută să lucrezi într-o patiserie, pentru a dobândi experiență practică și pentru a afla cum decurge activitatea într-o cofetarie si patiserie.

”E frumos să visezi, dar e frumos să lupți pentru ca ele să se împlinească.”

Neagu Cătălina

Mădălina și Cătălina ne îndeamnă să nu renunțăm, să luptăm în continuare pentru visele noastre, să avem răbdare, ambiție și încredere. Înțelegem din vorbele acestora să nu renunțam niciodată la pasiune. Nimic nu se realizează ușor sau peste noapte și cu siguranță reușita este garantată dacă muncim și perseverăm constant.

Andrei Dicher

Andrei Dicher

Gazda Emisiunii

Cătălina Neagu

Cătălina Neagu

Invitat

Mădălina Stoican

Mădălina Stoican

Invitat

Episoade Anterioare