EuGandesc
EuGandesc
Motivarea profesorilor - Fundația unei educații de calitate S1E10
Loading
/
Motivarea profesorilor – Fundația unei educații de calitate S1E10

mai 18, 2022 | TNT about Education

Descoperă în episodul de astăzi de ce educația de calitate în România depinde foarte mult de motivația profesorului.

Motivarea profesorilor – Fundația unei educații de calitate S1E10

by Eu Gandesc | The Naked Truth about education

Maria Badiu

Gazda Emisiune

Profesor de Limba și literatura română, coach și trainer în domeniul dezvoltării personale, cu adolescenți, studenți și adulți.

Mihaela Olteanu

Gazda Emisiune

Coach și trainer de dezvoltare personală din pasiune, mămică interesată de ghidarea copiilor spre autonomie și leadership de sine, pasionată de evoluție constantă pe tot parcursul vieții.

Detalii Episod

Motivația se manifestă sub diferite forme, pentru fiecare dintre noi. Ceea ce ne dorim poate fi atins mai ales printr-o motivare suficient de puternică, astfel încât vom da totul pentru a ne atinge scopurile.

În episodul de astăzi o avem invitată pe Mirela Țuțuianu, speaker si trainer de dezvoltare personală cu multă experiență. Alături de aceasta și de gazdele emisiunii, discutăm despre profesorii motivați, formatorii de caractere, care dau mai departe din pasiunea și entuziasmul lor, elevilor. Este într-adevăr imperios necesar ca dascălii să fie pe deplin implicați în procesul de predare și modelare a personalității tinerilor, însă până și – sau mai ales – ei, au nevoie de încurajare din exterior. Așadar, cum ne ocupăm corect de motivarea profesorilor și prin ce metode putem contribui la o educație de calitate a tinerilor de astăzi?

A fi profesor este într-adevăr o artă.

Maria Badiu

Meseria de profesor a fost mereu o complexitate de roluri mai mult sau mai puțin evidente. Pe lângă oficialul rol de cadru didactic, de cele mai multe ori profesorii sunt puși în postura de a fi și mentor, părinte, bunic/ă sau prieten/ă. Transferul de informații valoroase de la profesor la elev, nu vine fără costuri (indiferent de ce natură sunt ele). Prin urmare, pentru a-și păstra motivația și pentru a excela în rolurile ce li s-au atribuit indirect, trebuie ca beneficiile să existe de ambele părți, nu-i așa? Motivarea profesorilor n-ar trebui să mai fie un subiect evitat de conducerile școlare, ci dimpotrivă: ar trebui să fie dezbătut, dezvoltat și extins în alte arii.

motivarea-profesorilor-si-doferenta-dintre-un-sef-si-un-lider

Satisfacția la locul de muncă o putem obține atunci când ne-o dorim.

Mirela Țuțuianu

Succesul personal vine și din capacitatea fiecăruia de a depista eventuale probleme de motivare și de a le corecta. Acest lucru este valabil, bineînțeles, și în mediul școlar. Atât elevii, cât și cadrele didactice vor da tot ce au mai bun în timpul petrecut împreună, atâta timp cât motivația corectă există și curiozitatea elevilor este stimulată. Performanțele lor vor fi categoric influențate de circumstanțele în care își desfășoară activitatea, iar un context care încurajează și oferă resursele necesare pentru a crește este din start preferat, în detrimentul unui mediu de învățare învechit. Profesori motivați, elevi mai implicați!

Tu ce părere ai despre motivarea profesorilor?

Din nefericire, sistemul de învățământ actual are prea multe probleme pentru a fi vindecat într-un timp scurt. Cu toate acestea, încă există o speranță pentru generațiile viitoare. Cu noi începe schimbarea, așadar hai să contribuim cu toții, atât cât putem, la un sistem educațional mai bun!

Episoade Anterioare