<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: alt in <b>/home/eugandes/domains/eugandesc.ro/public_html/wp-content/plugins/seriously-simple-podcasting/templates/players/castos-player.php</b> on line <b>30</b><br />
EuGandesc
EuGandesc
Ce oportunități de creștere oferă Asociațiile de Tineret? S1E14
Loading
/
Ce oportunități de creștere oferă Asociațiile de Tineret? S1E14

iun. 15, 2022 | TNT about Education

Tu știi cum vrei să-ți arate viitorul? Nu? Descoperă acum ce poți face în această privință!

Ce oportunități de creștere oferă Asociațiile de Tineret? S1E14

by Eu Gandesc | The Naked Truth about education

Maria Badiu

Gazda Emisiune

Profesor de Limba și literatura română, coach și trainer în domeniul dezvoltării personale, cu adolescenți, studenți și adulți.

Mihaela Olteanu

Gazda Emisiune

Coach și trainer de dezvoltare personală din pasiune, mămică interesată de ghidarea copiilor spre autonomie și leadership de sine, pasionată de evoluție constantă pe tot parcursul vieții.

Detalii Episod

Cele mai de succes cariere se dezvoltă atunci când, pe lângă perfecționarea abilităților, ești aliniat cu valorile tale și cu tine însuți. Iar pentru asta ai nevoie de îndrumare.

În acest episod, alături de gazdele emisiunii se află Beatrix Konyves și Jeanine Horgoș, co-fondatori și CEO, respectiv COO în cadrul D.E.I.S. UK. Împreună cu cele două invitate, discutăm despre rolul voluntariatului în viața tinerilor și despre cum influențează asociatiile de tineret ceea ce se întâmplă cu viitorul lor, atât din punct de vedere profesional, cât și emoțional. Bineînțeles că nu puteam rata ocazia de a le cere câteva sfaturi în numele elevilor și studenților de aici, așadar descoperim totodată mici fragmente din experiența lor din țară, dar și din UK.

asociatiile de tineret si de ce sa faci voluntariat

Odată cu vârsta, nevoile oamenilor se schimbă. Pentru adoloescenți și tineri este important ca răspunsurile și soluțiile la probleme lor să se găsească în medii cât mai propice unei dezvoltări de durată. Asociatiile de tineret oferă contextul potrivit și acces la nenumărate resurse, astfel încât tinerii să-și dezvolte cât mai multe competențe în direcția pe care și-o doresc. Asociația D.E.I.S. din Baia Mare, locul de unde a pornit ambiția de a extinde acest mediu de creștere și în Marea Britanie, se axează în special pe demararea unor proiecte special create pentru tineri, așa cum și le doresc ei. „E ușor să creezi proiecte și doar să îi inviți să participe”, spune Beatrix. Însă adevăratele lecții se învață dacă ei au ocazia să ia parte la tot procesul.

O activitate comună, cu un scop definit, poate întări relațiile de prietenie.

Mihaela Olteanu

Asociatiile de tineret sau organizațiile ce oferă oportunități de voluntariat sunt adesea un mijloc de conectare cu sine, dar și cu alți oameni. În cadrul unei asociații pentru tineret există acei „prieteni adulți ai tânărului”, sau mai exact acei lucrători de tineret care înglobează o varietate de roluri menite să ajute la dezvoltarea personală și profesională a celor care le trec pragul. „La D.E.I.S. lucrăm cu toți tinerii, nu contează etnia sau naționalitatea”, afirmă Jeanine. De aceea, deși înființat abia în 2021, sediul Asociației aflat în Marea Britanie, se bucură de mare succes.

Există acel ecosistem în care tinerii pot să vină și să interacționeze cu lucrătorii de tineret.

Beatrix Konyves

Sunt Asociatiile de Tineret un mediu de creștere viabil?

Atunci când dai totul pentru ceva ce-ți dorești și te afli într-un mediu propice dezvoltării tale, va face diferența pe termen lung. Jeanine și Beatrix ne împărtășesc cum și-a descoperit fiecare visul, ce le-a motivat să continue să muncească pentru el și ce le-a ambiționat să creeze la rândul lor un spațiu sigur și de ajutor pentru tinerii din Mare Britanie.

Asociatiile de tineret contribuie categoric la dezvoltarea abilităților, dar și la descoperirea de sine. Dacă îți dorești să afli mai multe despre numeroasele oportunități puse la dispoziție de astfel de organizații, stai cu ochii pe noi, căci Beatrix și Jeanine ne fac cunoscute câteva proiecte aflate în derulare în cadrul D.E.I.S. România.

 

 

 

Episoade Anterioare