Descoperă cum să-ți găsești scopul în viață, dar mai ales de ce îndemnurile de a experimenta câte puțin din toate îți fac mai mult rău decât ți-ai imaginat.
Adaptabilitatea la schimbare înseamnă putere – Adevărat sau fals? S1E13
Maria Badiu
Gazda Emisiune
Profesor de Limba și literatura română, coach și trainer în domeniul dezvoltării personale, cu adolescenți, studenți și adulți.
Mihaela Olteanu
Gazda Emisiune
Coach și trainer de dezvoltare personală din pasiune, mămică interesată de ghidarea copiilor spre autonomie și leadership de sine, pasionată de evoluție constantă pe tot parcursul vieții.
Detalii Episod
În acest episod discutăm despre importanța capacității de adaptare la schimbare, ca soft skill ce ar trebui să se regăsească în orice CV. Alături de gazdele emisunii se află Mirela Pascu, fondatoare a Skills Up Academy #EuGândesc. Ce sunt convingerile limitative, cum trecem peste ele și ce ar trebui să facem pentru a ne îndrepta pașii către succes, aflăm de la invitata noastră. Așadar, să vedem! Cum ne atingem idealurile?
Idealul este altceva decât ce suntem acum; este ceva ce vrem să devenim.
Mihaela Olteanu
Adaptabilitatea la schimbare inseamna mai mult decât a ține pasul cu tendințele ce apar an de an. Primordial, această noțiune se poate traduce mai ales prin curajul de a ieși din zona de confort și de a accepta că flexibilitatea nu este un moft, ci o necesitate. Odată cu conștientizarea faptului că visele pot fi îndeplinite numai dacă există și dorință de dezvoltare, apare și întrebarea: Este greșit să te bucuri de zona de confort? Părerile sunt împărțite, dar azi discutăm pe larg despre ce înseamnă să-ți dorești mai mult de la tine.
Ca să fii mai puternic, trebuie să înveți să fii adaptabil.
Mirela Pascu
Adaptabilitatea la schimbare inseamna automat puncte bonus în CV. Datorită faptului că societatea se dezvoltă în ritm accelerat, angajatorii din zilele noastre caută tot mai des indivizi ce dețin soft skill-uri. De ce? Fiindcă alături de competențe profesionale, soft skill-urile întregesc pachetul și aduc un mare plus de valoare echipei din care faci parte. În special tinerii ar trebui să-și dezvolte aceste aptitudini, pentru mai mari șanse de reușită în viitor.
Poate ai auzit des de la cei din jur că e bine să experimentezi cât mai mult atunci când ești tânăr. Se presupune că după multe încercări ai aflat la ce ești bun/ă și astfel viitorul nu-ți mai e atât de neclar. Ei bine, „acest lucru este un nonsens”, spune Mirela. Nu poți știi cu adevărat ce-ți dorești să faci în viitor, decât începând cu un anumit moment în timp, moment care nu coincide cu „finalizarea procesului de a experimenta câte puțin din toate”. În acest episod dezbatem pe larg ideea de flexibilitate și acomodare la condiții schimbătoare în câmpul muncii și în viață, însă dintr-o perspectivă mult mai aproape de realitate.
Tu crezi că adaptabilitatea la schimbare inseamna putere?
Ce înseamnă pentru tine flexibilitatea în gândire și abordare și cum ți-a schimbat această abilitate viața?
Episoade Anterioare
Cum e viața de artist în Marea Britanie? S1E16
In viată avem nevoie de „slovă de foc și slovă făurită”. Descoperă ce hrănește motivația unui artist și ce înseamnă să fii curajos cu talentul tău.
De ce pleacă tinerii din România la studii în străinătate? S1E15
De ce sunt studiile in străinătate la mare căutare? Află de la Beatrix și Jeanine, studente în UK, care sunt diferențele între învățământul românesc și cel britanic.
Ce oportunități de creștere oferă Asociațiile de Tineret? S1E14
Tu știi cum vrei să-ți arate viitorul? Nu? Descoperă acum ce poți face în această privință!