Cum descoperim ce ne dorim cu adevărat în viață? S1E07

Apr 27, 2022 | TNT about Education

Simți că încă nu ai descoperit ce vrei să faci după finalizarea studiilor? Află cum să faci primul pas către viitorul tău, alături de Maria Badiu si Mihaela Olteanu.

Cum descoperim ce ne dorim cu adevărat în viață? S1E07

by Eu Gandesc | The Naked Truth about education

Maria Badiu

Gazda Emisiune

Profesor de Limba și literatura română, coach și trainer în domeniul dezvoltării personale, cu adolescenți, studenți și adulți.

Mihaela Olteanu

Gazda Emisiune

Coach și trainer de dezvoltare personală din pasiune, mămică interesată de ghidarea copiilor spre autonomie și leadership de sine, pasionată de evoluție constantă pe tot parcursul vieții.

Detalii Episod

Viața de adult cere să fii bine echipat atunci când pornești la drum, însă poziția de tânăr absolvent de liceu sau facultate este dominată de confuzie. Așadar, apelând la forțele proprii, cum descoperim ce ne dorim cu adevarat de la viață?

În acest episod, Maria Badiu și Mihaela Olteanu dezbat tema educației continue de-a lungul vieții. Știm că autodescoperirea aduce un plus de valoarea oricărui om, însă cât de important este ca ea să înceapă încă din anii de școală? Totodată, putem afirma ca leadership-ul de sine este cheia succesului pe termen lung? Aflăm răspunsuri la toate aceste întrebări în episodul de azi.

Cunoașterea de sine se referă la a știi cine ești tu, pe ce te bazezi în viață și ce îți place să faci.

Mihaela Olteanu

În anumite contexte e greu să te opui influențelor care te îndeamnă să alegi o carieră bănoasă sau o anumită cale în viață. Deciziile luate în astfel de împrejurări deseori duc la acumularea unor frustrări care vor exploda la un moment dat. Pentru a afla ce ne dorim cu adevarat în viață, trebuie să începem prin analiză interioară și autocunoaștere. „Noi ne luăm pe noi înșine oriunde mergem”, spune Mihaela. Noi suntem cea mai importantă piesă din puzzle-ul vieții noastre, așadar eforturile într-acolo trebuie să ne fie îndreptate.

cunoasterea de sine si ce ne dorim cu adevarat

Dacă motivația noastră e autentică, o să putem merge mai departe chair și atunci când e greu.

Mihaela Olteanu

Fiecare dintre noi avem responsabilitatea de a ne creea viitorul pe care ni-l dorim, în contextul realității de azi. Alegerile noastre influențează felul în care parcurgem anii de viață, rezultatele și ceea ce atragem alături de noi. Ceea ce ne dorim pentru viitor poate fi descoperit încă din anii de școală, dar numai prin dezvoltare personală și perseverență în aplicarea a ceea ce învățăm.

Tu cum crezi că putem descoperi ceea ce ne dorim cu adevarat de la viață?

Experimentând și luând decizii – unele mai bune, altele mai puțin bune – în situații diverse, dobândim capacitatea de a stabili singuri ceea ce vrem să obținem, învățăm care sunt limitările noastre și cum să trecem peste ele, dar mai ales cum să reflectăm la tot ceea ce am devenit și obținut până acum.

Episoade Anterioare