<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: alt in <b>/home/eugandes/domains/eugandesc.ro/public_html/wp-content/plugins/seriously-simple-podcasting/templates/players/castos-player.php</b> on line <b>30</b><br />
EuGandesc
EuGandesc
Cum ajută ora de sport la dezvoltarea abilităților esențiale? S1E12
Loading
/
Cum ajută ora de sport la dezvoltarea abilităților esențiale? S1E12

iun. 1, 2022 | TNT about Education

Descoperă beneficiile unei vieți active și avantajele sportului practicat în mod regulat încă de la vârste fragede.

Cum ajută ora de sport la dezvoltarea abilităților esențiale? S1E12

by Eu Gandesc | The Naked Truth about education

Maria Badiu

Gazda Emisiune

Profesor de Limba și literatura română, coach și trainer în domeniul dezvoltării personale, cu adolescenți, studenți și adulți.

Mihaela Olteanu

Gazda Emisiune

Coach și trainer de dezvoltare personală din pasiune, mămică interesată de ghidarea copiilor spre autonomie și leadership de sine, pasionată de evoluție constantă pe tot parcursul vieții.

Detalii Episod

Știm că sporturile de echipă contribuie la dezvoltarea capacității de a munci mai eficient alături de ceilalți, însă ce alte beneficii mai au activitățile fizice? Cum ajuta ora de sport susținută la școală, copiii și tineri de astăzi?

 

În acest episod, alături de gazdele emisiunii se află Otilia, elevă de clasa a V-a. Activitățile fizice au un rol extrem de important în viața sa încă de la vârsta de 3-4 ani, când a învățat să meargă cu schiurile, spune ea. Pas cu pas, Otilia a descoperit nenumărate beneficii obținute în urma practicării sporturilor în mod regulat, avantaje despre care ne vorbește astăzi.

Sunt mai ordonată din punct de vedere al timpului și imi organizez mai bine programul. Reușind să fac asta, îmi crește stima de sine.

Otilia Olteanu

cum ajuta ora de sport la cresterea stimei de sine-la-copii

Cum ajuta ora de sport la dezvoltare competențelor de leadership?

Activitatea fizică ne dă o stare de spirit bună, pe lângă numeroasele beneficii din punct de vedere al sănătății. Fiind un context ce te provoacă la autodepășire, este aproape imposibil să nu dobândești abilități și competențe, iar leadership-ul de sine, creativitatea, viziunea sau carisma sunt printre primele aspecte importante pentru un lider. Cu un corp sănătos și o minte ageră, orice tânăr poate să ajungă departe.

Sportul te ajută să legi relații mai strânse și să ai o stimă de sine mai sănătoasă.

Maria Badiu

Din nefericire, ora de educație fizică sau sport susținută în cadrul programului școlar nu este nici pe departe suficientă pentru ca elevii să-i poată simți avantajele. Mai mult decât atât, de nenumărate ori această disciplină nici măcar nu este luată în serios. Ce e de făcut în acest caz? Un bun punct de pornire ar fi exemplificarea consecințelor pozitive ale exercițiilor și transformarea orelor de sport în ceva recurent, de cel puțin 2 ori pe săptămână, în mediul școlar. Dacă totuși acest lucru nu este posibil, încurajarea antrenamentelor în afara orelor de școală este o altă variantă viabilă. Pentru a participa la ora de sport, ei trebuie mai întâi să înțeleagă cum ajuta ora de sport.

„Sportul este un element esențial pentru educație”, spunea George A. Sheehan. Tu ce părere ai?

 

Episoade Anterioare