<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: alt in <b>/home/eugandes/domains/eugandesc.ro/public_html/wp-content/plugins/seriously-simple-podcasting/templates/players/castos-player.php</b> on line <b>30</b><br />
EuGandesc
EuGandesc
Care sunt cele mai căutate soft skills în 2022? S1E11
Loading
/
Care sunt cele mai căutate soft skills în 2022? S1E11

mai 25, 2022 | TNT about Education

Soft skill-urile sunt printre cele mai vânate competențe de pe piața muncii și vor fi tot așa de acum încolo. Descoperă cum poți să le dezvolți încă de pe băncile școlii.

Care sunt cele mai căutate soft skills în 2022? S1E11

by Eu Gandesc | The Naked Truth about education

Maria Badiu

Gazda Emisiune

Profesor de Limba și literatura română, coach și trainer în domeniul dezvoltării personale, cu adolescenți, studenți și adulți.

Mihaela Olteanu

Gazda Emisiune

Coach și trainer de dezvoltare personală din pasiune, mămică interesată de ghidarea copiilor spre autonomie și leadership de sine, pasionată de evoluție constantă pe tot parcursul vieții.

Detalii Episod

Viitorul nu așteaptă ca fiecare dintre noi să-și dezvolte numeroase competențe pentru a-i putea face față. De aceea, este important să fim pregătiți pentru momentul în care tendințele revoluționare ne vor lua pe sus. Și este bine să începem acest demers încă de pe băncile școlii.

În episodul de astăzi trecem în revistă cele mai cautate soft skills din ultimii ani, de către angajatori și nu numai, alături de Mirela Pascu. Fondatoare a Academiei de Skills Up #EuGândesc, Mirela a creat un context de învățare bazat pe practică, special pentru nevoile studenților și axat cu prioritate pe necesitățile viitorului. Care sunt aceste soft skill-uri vânate de majoritatea angajatorilor și cum te pregatesti de primul job folosindu-te de ceva mai mult decât abilitățile profesionale finisate de școala formală?

Ar fi bine ca tinerii să învețe să treacă în CV și abilități care îi diferențiază de alții. Acestea nu se pot cuantifica, însă ele alcătuiesc personalitatea noastră.

Maria Badiu

cele mai cautate soft skills si cum te pregatesti de primul job

Printre cele mai cautate soft skills din ultimii ani sunt spiritul de organizare, flexibilitatea la schimbare, capacitatea de a munci eficient în echipă și creativitatea. Deși deseori sunt omise din CV, în viitor acestea ar putea avea o însemnătate mai mare decât ne imaginăm acum. Din nefericire, sistemul de învățământ actual se focusează cu precădere asupra competențelor profesionale ale tinerilor; însă chiar și așa, concentrându-se aproape exclusiv pe acest aspect, lasă de dorit. Deși creativitatea este pe lista cu cele mai cautate soft skills, de mulți ani, prin cadrul formal ce domină învățământul românesc, „după vârsta de 4-5 ani, creativitatea copiilor e înăbușită, pentru că apare acest sistem educațional care îi arată ce și cum să facă”, spune Mirela.

Creativitatea e un mușchi al minții.

Mirela Pascu

Pot tinerii să se adapteze unui viitor ce se apropie cu pași repezi, numai bazându-se pe ceea ce le oferă școala formală? Analizând atent ritmul în care piața muncii s-a schimbat în ultimii ani, putem afirma că nu; categoric nu. Iar cu cât conștientizarea acestei nevoi de creștere se realizează mai repede, șansele de a atinge succesul sunt mai mari.

Tu care crezi că sunt cele mai cautate soft skills în acest an?

„Ia viața în serios, așa cum o face un copil de 2 ani”, spunea Onkhar Gate, filozof canadian și susținător al practicilor obiectiviste. La fel trebuie să procedăm și noi, fie că suntem tineri sau deja trecuți prin viață. Abilitățile și cunoștințele sunt acele lucruri pe care nu ni le poate lua nimeni. Hai să dăm totul pentru ele și pentru viitorul nostru!

Episoade Anterioare