<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: alt in <b>/home/eugandes/domains/eugandesc.ro/public_html/wp-content/plugins/seriously-simple-podcasting/templates/players/castos-player.php</b> on line <b>30</b><br />
EuGandesc
EuGandesc
Antreprenoriatul prin obiectiv: cum devii un fotograf profesionist S1E09
Loading
/
Antreprenoriatul prin obiectiv: cum devii un fotograf profesionist S1E09

mai 17, 2022 | NEXTprenor

Te pasionează fotografia? Vrei să dezvolți această afinitate într-o afacere? Află acum ce presupune cariera de fotograf și cum să devii un fotograf recunoscut în toată țara de la Diana Țibre, fotograf profesionist stabilit în orașul Cluj-Napoca!

Antreprenoriatul prin obiectiv: cum devii un fotograf profesionist S1E09

by #EuGândesc | NEXTprenor

În episodul de azi vorbim despre arta de a captura momente și despre excelența în activitate pe care o prestăm. Alături de invitata Diana Țibre vei descoperi cum se ajunge de la o fragedă pasiune la o cariera de fotograf și ce anume îți trebuie pentru a te putea numi un fotograf profesionist.

Urmărește episodul de azi și lasă-te inspirat de succesul tinerilor ce au fost cândva ca tine – suflete ambițioase și determinate, oameni pasionați și cu dorință pentru mai mult.

fotograf profesionist cariera de fotograf

Cum știi care îți este chemarea?

Am vorbit la emisiunea NEXTprenor despre cum să transformi o idee în bani, despre aportul genetic, despre noroc și nenoroc în antreprenoriat. Dar cum ști ce – sau, mai bine zis – în ce să încerci?

Povestea Dianei și devenirea ei într-un fotograf profesionist a început la 11 ani. Gândește-te pentru câteva clipe ce te pasiona la 11 ani? Dar la 18? Care sunt acele lucruri care trezesc un foc în tine și care este domeniul care te atrage? În cazul Dianei a fost arta, domeniu pe care a ales să îl dezvolte prin fotografie. Care este lucrul tău?

Cum ști că o pasiune are potențial de carieră?

Pentru Diana, acel moment de revelație a avut loc în momentul în care a primit cereri din partea străinilor de a le face poze și ședințe foto.

 “Și străinii apreciază ce fac și și-ar dori să beneficieze din munca mea.”

Diana Țibre

Nu toate începuturile trebuie să fie modeste, dar cele mai multe sunt. Și după cum am auzit episode după episode aici la NEXTprenor, acesta nu este întotdeauna un lucru rău. Ți-ai identificat pasiunea, sau poate chiar ai început să faci pași în direcția asta? Urmărește modul în care ea poate răspunde la o nevoie a publicului și asigură-te că te faci cunoscut. În cazul Dianei, totul a pornit de la niște poze pe facebook și niște tinere interesate. Nu știi niciodată de unde poate sări iepurele, așa că fii mereu pregătit.

Cum evoluează o cariera de fotograf?

Dacă te așteptai la o listă de pași, află că nu există o astfel de ierarhie. Fiecare proces este unic și original.

”Nu mi-am pus trepte, însă am vrut să dau tot ce pot.”

Diana Țibre

Ce învățăm din exemplul Dianei este să nu ne limităm. Să nu comparăm procesul nostru cu al altora și să nu urmărim o evoluție strictă a lucrurilor. În antreprenoriat și cu atât mai mult în domeniul artelor creative, trebuie să avem o doză de flexibilitate, inovație și să urmărim oportunitățile care pot apărea – chiar dacă asta presupune niște costuri, așa cum ne prezintă Diana.

Retrospectiv: ce ar schimba Diana la procesul ei?

Privim dezvoltarea Dianei și ne întrebăm: este ceva ce regretă? La această întrebare, răspunsul invitatei noastre denotă modestie și, în același timp, ambiție. Acesta nu vizează ce ar schimba, ci mai degrabă ce ar face mai bine.

“Fiecare moment prin care am trecut și fiecare încercare m-a conturat ca fotograf și ca om.”

Diana Țibre

Punând însă punctul pe i, Diana atrage atenția asupra importanței unei atenții sporite în ceea ce privește aparatura utilizată, sistemele de operare și back-up al fotografiilor și ale elemenetelor de mentenanță.

Este meseria de fotograf profesionist bună pentru astăzi?

Lumea este în continuă mișcare. Piața de azi prezintă job-uri care, în urmă cu 10 – 20 de ani, nu erau nici măcar visate. Poate te uiți în jurul tău și vezi multă lume care a apucat acest drum al fotografiei și poate te întrebi dacă este de viitor acest domeniu. Diana are pentru tine un sfat care te va ajuta să depășești această problematică întrebare, indiferent de aria în care activezi:

”Atâta timp cât faci ceva din pasiune și te dedici în totalitate în ce faci poți să câștigi din asta și poți să duci un trai bun.”

Diana Țibre

Este meseria de fotograf bună pentru ziua de azi? Depinde doar de tine, de devotamentul și de implicare pe care ești dispus să le investești. Indiferent că alegi profesia de fotograf profesionist sau altă carieră, succesul este în mâinile tale și ține de tine să îți asiguri demersul afacerii. Pentru mai multe sfaturi și povești inspiraționale ale antreprenorilor din România, vizitează-ne pe www.eugândesc.ro.

Genessa Câmpean

Genessa Câmpean

Gazda emisiunii

Diana Țibre

Diana Țibre

Invitat

Episoade Anterioare