<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: alt in <b>/home/eugandes/domains/eugandesc.ro/public_html/wp-content/plugins/seriously-simple-podcasting/templates/players/castos-player.php</b> on line <b>30</b><br />
EuGandesc
EuGandesc
Cum construiești o afacere de succes S1E06
Loading
/
Cum construiești o afacere de succes S1E06

apr. 26, 2022 | NEXTprenor

De la student la milionar, în doar câțiva ani și fără investiții în bani. Află de la Sergiu Biriș care sunt cele mai importante aspecte de urmărit pentru dezvoltarea unei afaceri de succes, de la zero!

Cum construiești o afacere de succes S1E06

by #EuGândesc | NEXTprenor

În episodul de azi, gazda emisiunii Ioana Erdei îl are ca invitat pe Sergiu Biriș, antreprenor în serie cu peste 16 ani de experiență în domeniul afacerilor online. Află de la el cum să dezvolți o afacere de succes încă din băncile liceului, dar și ce anume trebuie să știi înainte de a te aventura în lumea antreprenoriatului.

afacere de succes motivatia antreprenoriala

Retrospectiv: care au fost începuturile?

Pentru Sergiu, primele experiențe antreprenoriale au avut loc în timpul liceului, când, odată cu apariția internetului, a descoperit că are o afinitate și pricepere față de domeniul web design-ului. El a ținut ochii deschiși la oportunitățile de dezvoltare și a continuat să experimenteze, uneori cu succes, alteori cu eșec, pasiunea pe care, ulterior, a transformat-o într-o afacere care s-a dovedit a fi o afacere de succes. Astfel, într-un ritm treptat, marcat cu suișuri și coborâșuri, dar încărcat cu ambiție și dedicație, Sergiu și-a deschis propria firmă de web design în anul I de facultate.

”A fost o pasiune de-a mea pe care, încet-încet, am transformat-o în business.”

Sergiu Biriș

Retrospectiv: care a fost motivatia antreprenoriala?

Cei mai mulți dintre noi abordăm idei de afaceri din dorința de a îndeplini o nevoie, fie ea materială, financiară, profesională sau emoțională. În experiența lui Sergiu, această motivație a fost dorința de a-și face proprii bani și de a dezvolta o independența financiară. Prin intermediul afacerii deținute, el a fost capabil să își asigure propriul venit și să se întrețină în facultate. Totodată, faptul că a putut să-și folosească creativitatea pentru a obține un venit a fost un principiu pe care l-a consolidat de-a lungul activității sale.

”Folosirea creativității ca să mai inventezi un business s-a dovedit a fost o piatră de temelie pentru ce am făcut mai târziu.”

Sergiu Biriș

Retrospectiv: greșeli și regrete

Banii vin și banii pleacă. Resursele sunt prețioase și, de multe ori, insuficiente. Sergiu a realizat asta pe propria-i piele, motiv pentru care, azi, pune extrem de mult accent pe importanța economisirii și a educației financiare. Neavând o direcție spre economisirea banilor, dezavantajul produs de această lipsă de educație a fost unul puternic resimțit.

”O idee fundamentală pe care mi-aș fi dorit să o știu e diferența dintre cheltuială și investiție.”

Sergiu Biriș

Astfel, Sergiu ne îndeamnă să învățăm despre ce înseamnă a economisi, a cheltui, dar, mai ales, a investi.

Unde să investesc?

  • în monede crypto;
  • în start-up-uri.

”Investește în acele lucruri în care îți permiți să pierzi, lucruri după care nu o să îți pară rău.”

Sergiu Biriș

Între angajat și antreprenor: importanța mindset-ului

Ce anume face diferența între un angajat bun, care lucrează pentru un șef, și un angajat bun, care lucrează pentru el – un antreprenor? Distincția majoră enunțată de Sergiu face referire la mindset și la contextul în care alegerile sunt luate. Poți fi o rotiță mică într-un angrenaj mare, ori poți fi o rotiță mare într-un angrenaj mic.

”Antreprenorii cu adevărat de succes stiu să își depășească frica de eșec și să se gândească la potențial […] ei nu sunt limitați de factori, pot să gândească mai liber și să își asume riscuri.”

Sergiu Biriș

În viziunea lui Sergiu, a avea putin curaj inconștient, așa cum îl numește el, este necesar pentru a avea succes.

Cum realizez o afacere de succes?

La această întrebare, Sergiu este cel mai îndreptățit să ofere un răspuns. În doar câțiva ani, el a ajuns de la un student care se întreținea singur, la un milionar în toată regula. Însă drumul spre reușită este diferit de cum ne-am fi imaginat cu toții. Află din episodul de azi cum a reușit Sergiu să devină milionar, la doar 31 de ani.

”A fost o idee. A pornit de la un tânăr de 25 de ani care a crezut într-o chestie.”

Sergiu Biriș

Aceluiași tânăr viața i-a fost schimbată decisiv în următorii șapte ani datorită încrederii și curajului de care a dat dovadă.

Start-up-ul e compania care activează în circumstanțe complet nesigure. Să dezvolți o afacere de succes nu trebuie să fie imposibil. Iar uneori, doar uneori, nu e vorba despre bani. E vorba despre ce știi TU să faci și despre cât de tare îți dorești acel lucru.

Ne aflăm la finalul unui alt episod inspirațional NEXTprenor. Întrebarea rămâne aceeași: Ce faci tu AZI pentru reușita ta de MÂINE?

IOANA ERDEI

IOANA ERDEI

Gazda Emisiunii

SERGIU BIRIȘ

SERGIU BIRIȘ

Invitat

Episoade Anterioare